lördag 14 juli 2007

Tant?

Jaha, då är det lördag.
Fest-lördag, slapp-lördag eller TV-lördag?

Fest-lördag blir det denna helg!
Vi ska på 40-års kalas i krokarna. Så nära, så att vi faktiskt kan krypa hem om det skulle behövas! Det ska bli väldigt roligt och jag ser riktigt fram emot det, speciellt då människan som fyller år är en störtskön tant.
"Tant", tänker andra, "hon fyller väl 40"??

För vissa klassas säkert att fylla 40 år, lika med att fylla tant. Jag menar, man har ju ändå nästan kommit halvvägs. Detta kan dock diskuteras i många olika breddgrader både framåt och bakåt. Men huruvida alla svåra ord och år, så får det iaf denna gång bli tant. Eller käring. Eller övre medelålders gråhårig ragata.
You pick.
I pick tant.

Men så är det ju inte så enkelt när fortsättningen kommer heller, för människan fyller egentligen inte 40 år.
Hon firade in sig på hela 60 år redan i våras, men eftersom hon bara skulle bli yngre efter att ha fyllt 50, så är det nu ett 40-års kalas som kommer att hållas. För en 60-åring. Hänger ni med?
Ja ja, jag skrev ju det.

TANT.

fredag 13 juli 2007

Barbamamma

Det har nu gått sina veckor och jag blir bara rundare om fötterna. Inte utav alkohol - nej så roligt har jag inte haft det!
Jag pratar naturligtvis om den fantastiska medicinen Cortison som får mig att se ut som en gödgris! Det har nu gått nästan fyra veckor, och jag har inte ens ätit halva dosen.

Min kropp flyter ut, så för att se både höger och vänster midja i spegeln så får jag gunga sida till sida. Kan iofs bero på den smala spegeln, jag vet! Men den införskaffades så att jag skulle hålla mig i trim. Eller "fit" som de säger.

Fit var det ja..
Någon som har undrat hur det skulle se ut om både Barbamamma och Barbapappa slogs ihop i en enda stor Barba-förälder?
Så synd att ni inte kan se mig då.(och här skulle det vara någon lite smilgubbe som markerar min ironi, men hittar ingen)

Visst försvinner det ju igen när allt är ur kroppen.
Men det är sommar, glass och iskall öl hägrar, pinnsmala Panos-brudar springer runt och jagar sol på stranden, gräset växer, sambon går runt as-sexig i bara shorts och jag är bara...Barbamamma. Tjockbullen.
Görsköj.

Mjukisbyx-eran har hittat tillbaks med min figur, liksom nattlinne - fast på dagen. Modell jättestort förstås.
Jag som alltid varit jeans-tjej har nu sprängt mina favoriter. Inte nu för den delen, de gick redan första veckan. Och jag behövde inte ens böja mig ner, de gav vika när jag stod rakt och upp och ner. Och still. Jag är tacksam över att det skedde hemma iaf.

Nu har jag ett par jeans strl. 46 som jag kan få på mig med en viss svettig glans. Men de rämnar snart i låren. Och då är det mjukisbyxor all day long, anywhere, anytime!
Vi ska på 40-års kalas på lördag, skulle ju se otroligt korkat ut om jag kom i mjukisar.
Hoppas att jeansen håller en fest till..

Nu ska vi åka in till stan, så ska leta fram ett par snygga stora brallor. Blå bomull med ränder på sidan. Ser så sportigt ut, folk kanske tror att jag försöker om jag har dem iaf!
"Oj vilken tjockbulle! Men hon har ju lite sportiga mega-stretch iaf, så då försöker hon nog att röra sig lite. Runt bilen, höhöhö!"

Man ska bjuda på sig själv säger de ju. *suck*