tisdag 4 mars 2008

Kort resumé

Saker och ting varken blir eller är inte alltid som man har tänkt sig.
I mitt fall, där allt skulle bli så mycket bättre, så verkar det bara gå utför och det är svårt att hålla ihop alla trådar som det är just nu.
Men för att inte hålla er på halster i all evighet, så följer nu en kort(?) resumé på vad dåtiden har haft att bjuda.

*Mazon har fått diagnos på en medfödd sjukdom.
I nuläget har det väl funkat hyfsat, men vi har inte fått några jättebra framtidsutsikter. Vi inväntar även svar ifrån andra sidan Atlanten på en muskelbiopsi som också gjorts på vår lille gosse, och hoppas naturligtvis att det ska räcka med Megaesofagus(namnet på den ställda diagnosen).

*Jag har fått fastställd diagnos ledgångsreumatism, och äter nu cellgifter emot detta.
Cellgift i små doser är en ganska vanlig behandling emot reumatism, så ingen behöver oroa ihjäl sig över detta.
Dock önskar jag att jag kunde skriva att inte biverkningarna är de samma som för en cancerpatient(och det är de väl inte riktigt heller, förstås), men tyvärr får man kämpa med illamående, kräkningar, klåda, huvudvärk, extrem muntorrhet och mycket annat också, inte bara med det faktum att man nu har en kronisk sjukdom.

*Sambon och jag har firat ett år tillsammans, och aldrig trodde jag väl att han skulle stå ut med mig så länge som han ändå har gjort.
Dagen i ära, firades hemma med middag, tända ljus och en överaskande stor rosbukett till mig! :)
Han fick blommor han med, men de var ömkliga i jämförelse...
Men det är ju tanken som räknas, heter det ju. Och mest av allt vill jag ju tala om vikten av hur mycket jag älskar denne man. Oavkortat.

*Rufus var den förste ut att se sina familjejuveler försvinna förra året, och i dagarna har även Lucy fått besöka den onda veterinären för otäckt ingrepp.
Men nu är i allafall alla våra katter kastrerade, nu ska vi spara i femton år för att kastrera hundarna också.
Att kastrera en honkatt kostar mellan 800-1000kr beroende på veterinär. Att kastrera en tik(honhund) kostar mellan 6000-9000kr.
Sug på den ett tag, och skaffa sedan hellre en katt om du står i valet/kvalet.

*Min bil är fortfarande till salu, och ingen vill ha den...
Jo, en dum spoling som prutade likt en turist i Egypten. Mitt lägsta pris passade inte riktigt "hans budget", talade han om.
Jag talade om att hans lägsta pris inte passade i min budget och sa att han kunde åka till skroten och plocka delar till en bil istället.

*Oscarsgalan kom och gick.
Filmnörd som jag ändå är, så följer jag denna glamourösa tillställning varje år likt en barn på julafton.

*Melodifestivalen går för fulla muggar.
Nu är alla delfinaler klara, och det är Andra chansen kvar innan the Grande Finale.
Liksom varje år förekommer alltid mindre bra artister och låtar under delfinalerna, men i år var de flesta bidragen av usel kvalité. Jag kan inte sluta kräkas när jag tänker på "Britney-kopian" The Nicole med sin sura, ryska, discolåt.
- - - - - - - - - - -
Tack och loooooov för Björn Gustavsson! Äntligen har alla småtjejer en riktigt vettig tonårskärlek att sukta över. Grabben är nykterist, söt och gulligt pojkblond, och alla mammor skrattar sig lyckliga över hans humor.
Annat var det minsann när jag talade om för mamma som 10-åring att jag var kär i Tommy Lee(ökänd rockstjärna i Mötley Crue, alkoholist och kvinnomisshandlare)...
- - - - - - - - - - -
Men åter till Melodifestivalen.
Vart kommer alla dessa konstiga kläder ifrån? Det finns tydligen stylister som fått sin licens via postorder, uppenbarligen, men vad är det för nötter som sitter och syr upp skiten?? Allt kan vi ju inte skylla på kineserna, och i det här fallet är det ett solklart insvenskt problem.

Kläder till trots, så har jag ändå mest har gått runt och undrat varför Charlotte Perrelli sjöng sin låt i en diamant-dildo..?
Någon som vet?